כך תשמרו על ניחוח נעים ברכב לאורך זמן

כפי שכולנו כבר יודעים וחווים מעת לעת, חלל הרכב שלנו עלול לסבול ממפגעי ריח שונים ולא נעימים וזאת בשל מספר סיבות עיקריות ביניהן העובדה כי רוב הישראלים נוטים לנסוע ברכב עם חלונות סגורים לאורך מרבית ימות השנה – החום הכבד בחודשי הקיץ מביא להדלקת המזגן מיד עם הנעת הרכב, ובימי החורף הגשומים הקור והמשקעים אינם מאפשרים ליהנות מאוויר צח בשילוב והרוח הרועשת שמייצרת הנסיעה כמעט בכל עונות השנה.

אם כך, כיצד ניתן בעצם לשמור על חלל הרכב הסגור שלנו, אשר נמצא בשימוש כמעט יום-יומי, מפני ניחוחות לא נעימים ולשפר בפועל את חוויית הנסיעה האישית של כל יושבי הרכב? ריכזנו עבורכם כאן מספר טיפים חשובים ומומלצים שיוכלו לסייע לכם לשמור וליצור ריח נעים ואוויר נקי יותר בחלל הרכב כמו מקצוענים. אז ראשית כל, השמירה על ניחוחות נעימה ברכב נחלקת למעשה לשני חלקים מרכזיים – "הקדמת תרופה למכה" עם טיפול מונע לסילוק ריחות רעים ומפגעי ריח ובשלב המשלים שילוב אלמנטים ומוצרים ייעודיים שיעניקו לרכב ניחוח נעים וטוב בכל ימות השנה.

מתחילים עם טיפול מונע

1. לא מעשנים ברכב: גם אנשים מעשנים סובלים לעתים מריח עשן הסיגריות והדחיסות שהוא יוצר ברכב ולמרות כוחו של ההרגל המגונה, מומלץ מאוד להימנע לחלוטין מעישון בזמן נסיעה ברכב. מלבד הריח החזק והלא בדיוק נעים, העישון ברכב גם הופך את כלל הנוסעים בו לשבויים ולמעשנים פסיביים.

2. אכילה ברכב: ככלל, ככל שלא חייבים ממש, רצוי להימנע מאכילה ברכב. כן, אנחנו יודעים בנסיעות ארוכות, האכילה עשויה לעזור לנהג לשמור על ערנות ובמקרה של משפחות עם ילדים לסייע לנסיעה שקטה ורגועה יותר. בשל כך כדאי לצמצם את האכילה ברכב לחטיפים ומוצרים יבשים, שתיה מבקבוקים סגורים עם פיה ואת השווארמה עם העמבה והבצל לסיים ליד הדוכן ולא על המושבים. 

3. אוורור מעת לעת: בכל כניסה לרכב, רצוי לפתוח את החלונות לדקות ספורות ולאפשר תחלופת אוויר טבעית. ברכבים המצויים בחניה פרטית סגורה ובטוחה ניתן להשאיר חריץ קטן בחלון שיבטיח אוורור תמידי ממושך.

4. ניקוי מסנני המיזוג ופתחי האוורור: המזגן ברכב אחראי על תחלופת אוויר והקירור / חימום שלו, כאשר האוויר עובר דרך מסננים במבנה רשת צפופה. הצטברות של אבק ולכלוך על המסננים תביא לירידה באיכות הקירור וכן לאוויר דחוס וריח רע ברכב. מומלץ להקפיד על ניקוי שוטף של המסננים על פי הוראות היצרן.

5. וכמובן ניקיון הרכב: כדאי להקפיד על שטיפה וניקיון של הרכב בתדירות קבועה המותאמת להיקף ולסוג השימוש בו. ניתן לעשות זאת במכוני השטיפה השונים או באופן עצמאי כמובן, בעזרת שואב אבק נייד לסילוק פירורים וחלקיקי אבק, הוצאת השטיחים ברכב לניעור ולשטיפה, ניגוב של הפלסטיקה במגבונים ובחומר בעל רכיבי שומן המונע בלאי.

* המלצת בונוס להורים לילדים בחופש הגדול: גייסו את הילדים לשטיפת הרכב (בתשלום סימלי!) באמצעות מטלית, דלי מים וחומרי הברקה, כפעילות ותעסוקה עם תועלת ורווח לכל הצדדים.

ועכשיו דואגים לשדרוג הריח

כאשר הרכב נקי וזוכה לאוורור מיטבי, ניתן ואף רצוי לפנק אותו עם מוצרי ניחוחות ייעודים שיעניקו פיזור עדין של תמציות ריח בחלל הרכב. כדאי כמובן לבחור במוצרים איכותיים המעניקים שחרור של תמציות ריח באופן מבוקר ומדורג, לעמידות ארוכת טווח ולריח קליל ונעים. בין מגוון האפשרויות הבולטות בנישה הזו, אנחנו יכולים להמליץ על האופציות הבאות:

א. דיפיוזר / דיספנסר – דיפיוזר בושם לרכב הוא בעצם מפיץ ניחוח אוטומטי בעל מיכל המכיל תמציות ריח. אחד מסוגי הדיפיוזרים המתקדמים והאפקטיביים כיום הוא דיפיוזר אשר מופעל באמצעות חיישן המזהה תזוזה ומפזר ריח בריסוס קל לחלל הרכב בכל זמן מוגדר ונכבה באופן אוטומטי כאשר הרכב אינו בשימוש.

ב. שקיות פחם – שקיות הפחם מיועדות לרכבים עם נטייה להצטברות ריחות חריגים בשל שימוש מאסיבי. שקיות אלו משמשות לספיחת ריחות לא נעימים ולטיהור הרכב, ונועדו להנחה במקומות נסתרים ברכב.

ג. שמנים אתריים – שמנים ייעודיים בעלי ריחות נעימים מתמציות טבעיות, המגיעים במכשירי התזה ידניים או חשמליים, ליצירת ניחוחות טבע נעימים ומרוכזים.

ד. וגם דפי ריח – דפי בד דקיקים שמיועדים לתא המטען ולכיסים של כיסויי הרכב, משחררים ריח נעים עדין לאורך זמן.

מה היה לנו עד עכשיו?